
آیا سرعت اینترنت شما کاهش یافته؟ اگر روتر شما از شیوههای امنیتی قدیمی مانند WEP استفاده میکند احتمال زیادی دارد که شما هک شده باشید. قصد داریم به شما آموزش دهیم که چگونه متوجه شوید که هک شده اید یا خیر و چطور جلوی آن را بگیرید. در ادامه با گجت نیوز همراه باشید.
در کنار اینکه امکان دارد از اینترنت شما استفاده شود به دلیل اینکه بیشتر کاربران ایرانی از سرویس محدود استفاده میکنند لازم است نکات ایمنی را رعایت کرده و از هک نشدن روتر خود مطمئن شوند.
چگونه از هک شدن خود مطلع شوید
این روش صد در صد تضمینیست. هر روتری به شما نشان خواهد داد که چه دستگاه هایی از طریق کابل اترنت یا وای فای به آن متصل شده و داده دریافت میکنند. برای ورود به روتر باید آدرس IP روتر را در آدرس بار یک مرورگر وارد کنید. در بیشتر مودمها IP میتواند ۱۹۲.۱۶۸.۰.۱ یا ۱۹۲.۱۶۸.۱.۱ باشد. در غیر این صورت باید به دفترچه راهنما یا بدنهی روتر نگاه کنید و ببینید که دارای آی پی آدرس هست یا خیر.
پس از وارد نمودن IP در آدرس بار مرورگر از شما درخواست رمز عبور و نام کاربری میشود که باید آنها را وارد کنید. به احتمال زیاد بر روی دفترچهی راهنما و یا بر روی روتر شما زده شده اند. در صورتی که دستگاه را از ISP خریداری کرده اید با تماس به سرویس دهندهی اینترنت میتوانید رمز عبور و نام کاربری را از آنها درخواست کنید.
تذکر: در بیشتر مواقع رمز عبور و نام کاربری میتواند admin باشد بنابراین با تایپ کلمهی admin در نام کاربر و رمز عبور میتوانید وارد صفحهی تنظیمات شوید.
پس از ورود به صفحهی تنظیمات به دنبال Attached Devices یا Device List بگردید. سپس بر روی گزینهیStatus و بعد Wireless کلیک کنید. البته در میان روترها، این گزینه میتواند متفاوت باشد برای مثال در مودم – روترهای D-Link پس از ورود باید بر روی گزینهی Status کلیک کرده و گزینهی Wireless Clients را بزنید.